Κορονοϊός: Συναγερμός στην Πέλλα, 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία

Σοβαρά ερωτήματα ανακύπτουν από το γεγονός ότι μέσα σε ένα μήνα στο νομό Πέλλας εμφανίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα σε δύο εργοστάσια κονσερβοποιίας.

Στο δεύτερο εργοστάσιο που είναι στην περιοχή της Σκύδρας καταγράφηκαν σήμερα 114 κρούσματα με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία της επιχείρησης, της έως τις 11 Οκτωβρίου.

 Ένα μήνα πριν στα Γιαννιτσά και πάλι σε εργοστάσιο κονσερβοποιίας εντοπίστηκαν πάνω από εκατό κρούσματα ανάμεσα σε εργαζομένους.

Το γεγονός έχει σημάνει εκ νέου συναγερμού στις υγειονομικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή της Κ. Μακεδονίας μετά την καταγραφή των νέων πολλών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avgi.gr, και στα δύο εργοστάσια απασχολούνται εποχικοί εργάτες που έρχονται από τους γύρω νομούς όπως η Ημαθία Κιλκίς Πιερία ακόμα και από τη Θεσσαλονίκη. Πράγμα που σημαίνει ότι είναι άγνωστο το μέγεθος της διασποράς και δύσκολη και η ιχνηλάτηση

Στελέχη του ΕΟΔΥ βρίσκονται εκεί και διενεργούν επιτόπιους ελέγχους.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή ήταν ήδη επιβαρυμένη και γι’ αυτό ήταν σε ισχύ ειδικά περιοριστικά μέτρα τα οποία έληξαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα τα σχολεία άνοιξαν μόλις την περασμένη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου δύο εβδομάδες αργότερα από την έναρξης της σχολικής χρονιάς για την υπόλοιπη Ελλάδα.

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η ανωτέρω αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες από 02-10-2020 και ώρα 12.00 έως 11-10-2020 και ώρα 12.00» τονίζεται στην ανακοίνωση της Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί